Hussein Al Saidan fick hjälp att välja annan väg. Foto: Josipa Kesic/ Sveriges Radio
Hussein Al Saidan fick hjälp att välja annan väg än kriminalitet. Foto: Josipa Kesic/ Sveriges Radio
GÖTEBORG

Fler söker hjälp att sluta begå brott

4:30 min

Allt fler vill hoppa av kriminaliteten i Göteborg och visar intresse för avhopparverksamheten som bedrivs inom Göteborgs stad.

Enligt Even Magnusson som är poliskommissarie och samordnare för det brottsförebyggande arbetet i Storgöteborg är det runt 120 personer som just nu ingår i avhopparprogrammet.

– Jag är tacksam idag att jag fick den hjälpen säger 20-årige Hussein Al Saidan som fick hjälp att tänka om och lämna kriminaliteten bakom sig.

För några år sedan höll det på att gå illa för Hussein Al Saidan. Han fick hjälp att lämna kriminaliteten via en insats från Socialtjänsten, skolan och fritidsgården. 

– Jag tänker ofta vad som hade hänt om jag inte fått hjälp, säger Hussein.

Hussein fick hjälp innan han hamnade i någon tyngre kriminalitet och det är den verksamheten för de som inte har en större kriminell bakgrund som nu allt fler intresserar sig för.

– Vi ser nu att fler vill göra än livsförändring. För tillfället har vi fler än vad vi orkar med att kunna hjälpa på ett fullgott sätt, säger Even Magnusson är poliskommissarie och samordnare för det brottsförebyggande arbetet i Storgöteborg och jobbar med Trygg i Göteborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista