Tre barn håller i varsin telefon
Arkivbild. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Skola varnar för "dejting-app" för barn

1:01 min

Nu vill Bergsjöskolan i Göteborg göra föräldrar uppmärksamma på en "dejting-app" för barn och vilka risker användandet kan föra med sig.

Det är appen "Yellow" som är till för barn mellan 13-17 år som oroar rektorn Monzer El-Sabini som är rektor för årskurs 7-9 på Bergsjöskolan i Göteborg. Han menar att det finns risk för att äldre människor med baktankar kan ta kontakt med barnen. 

Appen jämförs med "Tinder" som är en dejting-app för vuxna där man bland annat bedömer varandras utseende genom att "swipa" höger eller vänster. På samma sätt går man tillväga i barnappen och man matchas även ihop med andra användare som man får kontakt med via Snapchat.

Nu har Bergsjöskolan i Göteborg skickat ut ett informationsmeddelande till alla föräldrar där de bland annat skriver "Vi måste tala med våra barn om vilka risker den för med sig". 

– Vi vill informera både föräldrar och lärare om vilka risker appen kan föra med sig eftersom både äldre ungdomar och vuxna har möjlighet att ta kontakt, säger Monzer El-Sabini till P4 Göteborg och fortsätter:

– Att använda olika plattformar och sociala medier är jättebra men vi måste samtidigt visa att det finns risker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista