Camilla sprayar containern med en av sina färgburkar
Här ska det informeras om hur det ska byggas i Norra Masthugget. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio

Camilla målar container i minusgrader

"En känsla av himmel och hav"
4:24 min

På Olof Palmes plats i Göteborg kan nu en färgglad container beskådas. Det är konstnären och designern Camilla Boström som med sina färgburkar utfört muralmålningarna under måndagen.

I containern framför Folkets Hus på Järntorget ska det till och med torsdag den här veckan bjudas på kaffe och information om byggplanerna för Nya Masthugget - området längs Göta Älv mellan Rosenlund och Stigbergsliden.

– Vi vill ha en känsla av att det är nära vattnet. En känsla av himmel och hav, arkitektritning och fåglar i hamnen, säger Camilla om sitt containerverk som ännu inte fått något namn.   

– Jag har långkalsonger och toppluva så det har gått ganska bra. Det blir lite kallt ibland men då går jag in och tar en kopp kaffe, säger en väl påpälsad konstnär efter många timmar ute i minusgraderna.

Andra verk av Camilla Boström i Göteborg kan bland annat ses på Ringön, på Vallgatan, inne på biblioteket på Första Långgatan och vid Stadsmissionen.

Peter Stenberg
peter.stenberg@Sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".