En familj på Landvetter
1 av 4
Sebastian, Alexander,Per-Martin och mamma Ninnie Södergren blev försenade på Landvetter. Foto: Hasse Andersson/Sveriges Radio
En blond kvinna i närbild
2 av 4
Charlotte Ljunggren, chef för Landvetter flygplats. Foto: Hasse Andersson/Sveriges Radio
Två lastbilar i snöoväder
3 av 4
Vid Ödsmålsbron kom inte lastbilarna upp för backen Foto: Mikael Berglund/NyheterSTO
Störningar i trafiken
4 av 4
Många trafikolyckor har inträffat på grund av snöfallet. Foto: Mikael Berglund/NyheterSTO
LANDVETTER

Flygtrafiken fungerar normalt igen

1:14 min

Snöfall i kombination med sidvindar har orsakat stora störningar i flygtrafiken på Landvetter flygplats.  Det har varit många inställda plan men nu fungerar trafiken i stort sett normalt.

Under förmiddagen har ett stort antal ankommande flyg till Landvetter ställts in, men även avgångar var försenade och inställda.

Resenären Håkan Hansson skulle flyga till Bromma i morse.

– Det gick inte alls. Jag undrar bara, eftersom det var klart igår att det skulle snöa. Jag kunde ta mig till flygplatsen, varför blir det alltid så här, frågar han.

Per-Martin Södergren skulle resa med familjen till London för att se Lejonkungen. 

– Vi fick gå ombord strax före sju. Framåt åtta fick vi besked om att planet var inställt på grund av att Landvetter var stängt. Nu blir vi kraftigt försenade och vi missar Lejonkungen som vi skulle sett där i kväll. Dom biljetterna har gått upp i rök, det får vi inga pengar tillbaka för. 

Landvetters flyplatschef Charlotte Ljunggren svarar på kritiken:

– Det är givetvis beklagligt att resenärerna påverkas på det här sättet men för oss går alltid säkerheten först.  Vi hade information om snön och snöröjningen har jobbat hela natten.  Men marken är underkyld och det orsakar halka. Vi måste säkerställa att bromsvärdena är tillräckliga på banorna, säger hon.

Nu i eftermiddag har bara ett plan ställts in och ett par flygplan har varit försenade med cirka en kvart. För övrigt går trafiken som vanligt. 

Under onsdagsmorgonen var det stora störningar i trafiken. Till exempel ishalka på E6:an och lastbilar som inte kunde köra över Ödsmålsbron.

Stillastående lastbilar orsakade stora problem i Kallebäcksbacken och på flera andra ställen. Det var också flera trafikolyckor som påverkade framkomligheten i trafiken.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista