Ett myller av folk från tv-succén Vår tid är nu.
Den tredje säsongen utspelar sig från 1968-1971 Foto: SVT

TV-succé får en tredje säsong

Det blir en tredje säsong av SVT:s publiksuccé Vår tid är nu. Det betyder att tittarna får följa familjen Löwander och deras personal på restaurangen i flera år till.

Inspelningarna startar till våren och säsongen kommer att utspela sig mellan åren 1968 och 1971.

Film i Väst är medproducenter till den första omgången av tv-serien som visas just nu på SVT. Det har blivit en riktig publiksuccé, varje avsnitt har två miljoner tittare. Handlingen utspelar sig i Stockholm men stora delar av den första omgången är inspelade i Göteborgsområdet.

Säsong två är redan inspelad och sänds nästa höst. Den tredje säsongen kommer sändas året efter.

Serien är skapad av Ulf Kvensler, Malin Nevander och Johan Rosenlind, efter en idé av Johan Rosenlind. Huvudförfattare även för säsong tre är Ulf Kvensler, som skriver manus tillsammans med Pernilla Oljelund och Johan Rosenlind.

– Jag är jätteglad över att vi nu fattat beslut om en tredje säsong, säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT. 

– Historien om familjen Löwander och deras restaurang mot fonden av det moderna Sveriges framväxt har verkligen slagit an hos tittarna. Den kärlek som också vår yngre publik visat serien gör det särskilt roligt att kunna bjuda på ytterligare en säsong och få berätta vidare om vår familj under en otroligt spännande och omvälvande tid i Sverige, säger hon i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".