Ann-Sofie Hermansson (S)
Kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) tycker att politikerna behöver bli bättre på att kommunicera fördelarna med förändringarna. Foto: Emilie Lindholm/Sveriges Radio, Helena Sällström/Sveriges Radio

Göteborgare kritiska till stora byggprojekt

1:38 min

Jämfört med Malmöborna är göteborgarna mer kritiska till stora byggprojekt och har lägre förtroende för sina politiker. Det visar en ny undersökning.

Västsvenska handelskammaren har tillsammans med Sifo jämfört göteborgarnas attityder till stora byggprojekt med Malmöbornas.

Undersökningen visar bland annat att malmöborna generellt är mer positiva till byggprojekt än göteborgarna.

Undersökningen visar också att halva befolkningen i Göteborg är kritiska till västlänken och att äldre är mer kritiska än yngre.

I Göteborg har endast 32 procent stort förtoende för sina politiker när det gäller infrastruktur, att jämföra med 47 procent i Malmö.

Kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) tycker att politikerna behöver bli bättre på att kommunicera fördelarna med förändringarna. 

– Vi måste från politiskt håll också kunna måla upp bilden om hur bra det här kommer bli när allting står klart. År 2030-2035 så kommer det vara en helt ny moderniserad stad där det kommer vara enklare att jobba och förflytta sig. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista