Polisman vid avspärrad väg.
Bomben i Torslanda dödade fyra personer. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En anhållen för bilbomb i Torslanda

1:29 min

En man har anhållits misstänkt för delaktighet i ett sprängdåd mot en bil i Torslanda för två år sedan, då fyra personer dog. Mannen är anhållen för mord.

I juni 2015 sprängdes en bil i Göteborg och fyra personer dog. Ett av offren var en fyraårig flicka. Två personer har tidigare suttit anhållna för dådet, men den som nu är misstänkt är en tredje person.

– Han har inte varit anhållen i det här fallet tidigare, säger Mario Matekovic, utredare vid polisen till TT.

Kammaråklagare Stina Lundqvist vill inte gå in på bevisläget.

– Det är en man i 30-årsåldern. Han är skäligen misstänkt och känd av polisen och ingår i ett kriminellt nätverk. Han har förekommit i vår utredning ett tag, säger hon till P4 Göteborg.

– Han nekar till brott, sen vill jag inte gå in på vad han säger, säger Stina Lundqvist

De fyra som dödades åkte i en bil som plötsligt exploderade. Polisens tekniker kom senare fram till att någon hade placerat en mycket kraftig sprängladdning i fordonet.

Åklagaren bedömer att flera personer kan ha varit inblandade i dådet, men den huvudmisstänkte är avliden. Polisen tror att dådet riktades mot en man som var ledande i en gängkonflikt i Biskopsgården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista