Mikkey D
Mikkey D laddar upp inför spelningen med Scorpions på Scandinavium i kväll. Foto: Teddy Paunkoski/Sveriges Radio

Scorpions hemma hos Mikkey D i Göteborg

1:49 min

I fredags spelade legendariska hårdrocksbandet Scorpions i Göteborg,  med göteborgaren Mikkey D bakom trummorna.

Scorpions intog Scandinavium med turnén "The crazy world tour". Mikkey D berättar bland annat för P4 Göteborg hur han passade på att bjuda hem resterande bandmedlemmar på "torsdagsmys".

– De kom hem till mig och vi drack lite champagne och hade lite förtugg innan vi var och käkade på stan. Det var jättetrevligt!

Hur bra koll har bandet på Göteborg?

– Ingen alls faktiskt. Jag frågade när de lirade här sist och de tror det var 1989, men det kanske är någon där ute som vet bättre?

Du har ju spelat väldigt länge med Motörhead, ett annat legendariskt hårdrocksband. Lemmy Kilmister gick ju bort och bandet upplöstes. Om man jämför att turnéra med Motörhead och Scorpions, vad är det för skillnad?

– Det är stora skillnader och samtidigt väldigt mycket som är samma. Det här är ju två legendariska band som vet vad de gör och vad de vill. Allt går som det ska. Men samtidigt är det ju en annan typ av musik och det är en helt annan familj som jag har haft turen och glädjen att få komma med i.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista