Anna Johansson.
Anna Johansson. Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio

Ställer upp för fyra år till i Stockholm

"Politik är det viktigaste och roligaste som finns"
1:18 min

Socialdemokraten och före detta infrastrukturministern Anna Johansson ger nu besked om sin politiska framtid. Hon är beredd att fortsätta i riksdagen och kandiderar därför till valet i höst.

Det var i samband med statsminister Stefan Löfvens regeringsombildning i somras som Anna Johansson avgick som minister efter avslöjanden om stora brister i Transportstyrelsens it-säkerhet.

Kritiken mot regeringen var hård och allianspartierna riktade misstroendeförklaringar mot tre ministrar, däribland Anna Johansson.

Sedan hon lämnade regeringen har Anna Johansson arbetat som riksdagsledamot där hon sitter i skatteutskottet.

Nu inför valet 2018 har hon bestämt sig.

– Jag kommer kandidera till riksdagen. Jag har fått frågan från ett antal partiföreningar om jag är beredd att ställa upp igen och det är jag.

– Jag tycker fortfarande politik är det viktigaste och roligaste som finns, säger hon.

Anna Johansson är efter avgången som infrastrukturminister kvar i Socialdemokraternas verkställande utskott som är partiets högsta beslutande organ mellan partistyrelsens sammanträden och partikongresserna.

Hon är också distriktsordförande för Socialdemokraterna i Göteborg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".