sdltc4380c0-nh
Nya Tiders chefredaktör Chefredaktör Vávra Suk talar i Nya tiders monter på bokmässan i Göteborg. Foto: Lars Pehrson/TT

Nya Tider får inte ställa ut på nästa bokmässa

0:52 min

Högerextrema nyhetstidningen Nya Tider får inte ställa ut på bokmässan i Göteborg 2018.

Nya Tiders deltagande och den uppmärksamhet som det har fått har tagit för mycket fokus från bokmässans huvuduppgift. Därför har ledningen nu bestämt att den högerextrema nyhetstidningen inte får ställa ut på nästa års bokmässa. 

– Den främsta anledningen är att denna enda utställare har blivit en så stark symbolfråga och taget allt ljus från författarna som är på plats. Det har tagit vårt fokus från att skapa en bokmässa i enlighet med vårt uppdrag, säger Frida Edman, tillförordnad mässansvarig för Bokmässan och fortsätter:

– Bokmässan ska vara mer än ett forum för samhällsdebatt. Det ska också vara en plattform för kompetensutveckling för lärare och bibliotikarier. Inte minst vara en mötesplats för författare och läsare där litteraturen står i fokus. Den rådande situation har hindrat oss från att utveckla bokmässan till årets största kulturevenemang. 

– Nu vill vi blicka framåt, och hoppas på en bred uppslutning på Bokmässan 2018, säger Frida Edman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista