Rickard Olsson
Rickard Olsson är programledare för "Vem vet mest?". Foto: Bo Håkansson/SVT

Oklart om Rickard Olsson stannar kvar på SVT

4:40 min

När SVT gör om formatet för populära "Vem vet mest" i höst är det inte säkert att Rickard Olsson vill arbeta kvar som programledare.

Under tisdagen spelas de sista avsnittet av fredagsfinalen i frågesportsprogrammet "Vem vet mest" in i SVT:s lokaler i Göteborg. 

Från och med i höst drar SVT ner på programmets sändningstid från fem avsnitt i veckan till ett program varje lördag. 

– Det kommer ju tillbaka i en annan format i höst, men det kommer inte vara som "Vem vet mest" har varit, säger programledare Rickard Olsson till P4 Göteborg. 

Rickard Olsson har varit med sedan programmet startade 2008 och han är förvånad över att man gör om formatet trots höga tittarsiffror. 

– 500 000 sitter bänkade varje dag och har gjort det sedan Jeopardy, så det är snart trettio år faktiskt. Vårat tv-program tappar ju inte tittare utan man vill bara ha pengarna. Det är jättesynd.

Och än så länge är det oklart om Rickard Olsson vill fortsätta som programledare i den nya versionen av programmet i höst.

– Jag har fått erbjudande om att fortsätta som programledare, men jag ska fundera på hur jag vill göra efter vi har spelat in sista programmet nu. 

Han berättar för P4 Göteborg att även programmet "Sommarkväll med Rickard Olsson" kommer att läggas ned. 

– Jag ska lägga mig på kammaren och fundera på om jag vill fortsätta med det här eller om jag ska göra ett tvärsnitt och gå vidare. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista