En ritning med ett rött kryss över halva.
Foto: Västra Götalandsregionen

Tomt våningsplan om Alingsås nya lasarett inte får mer pengar

1:16 min

Ett våningsplan kan komma att stå tomt högst upp i en av de två nya flyglar som nu byggs i Alingsås lasarett.

– Det fattas 25 miljoner kronor för inredningen på ett våningsplan, säger   styrelseordföranden för Alingsås lasarett, Ingvar Frid. 

Beslutet om omfattande om-och tillbyggnad av lasarettet fattades redan förra mandatperioden men pengarna som anslogs då räcker inte, säger han.

Det var Alingsås tidning först att rapportera om.

Ordföranden för Västra hälso-och sjuvårdsnämnden Nicklas Attefjord säger till P4 Göteborg att det vore konstigt om man vid en så här stor om- och tillbyggnad lät ett plan stå tomt men att man ska reda ut vad som blivit dyrare.

Även om Alingsås lasarett får pengarna vet man inte vilken vård som skulle bedrivas längst upp. Viss sjukvård från Sahlgrenska ska nämligen utlokaliseras och vården i Göteborg, Alingsås och Kungälv koncentreras.

Kungälvs sjukhusdirektör Magnus Karlsson presenterar idag för tjänstemännen i koncernledningen hälso-och sjukvård sin översyn av vårdkapaciteten i Göteborgsområdet och vad man ska satsa på.
Kanske kräver vården i framtiden inte lika många vårdplatser.

Men Ingvar Frid har förhoppningar från Alingsås lasaretts del:

– Det kan handla om ett större regionalt åtagande när det gäller ortopedisk kirurgi, dagkirurgi eller slutenvård. Kanske strokevård. Annars har vi många multisjuka äldre som behöver vårdplatser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista