Två kvinnor i en radiostudio. En är med ryggen mot kameran.
#Metoo fick "Kristina" (med ryggen åt kameran) att minnas övergrepp berättar hon för programledaren Nina Sjöman. Foto: Ehwa Lindström/Sveriges Radio

Kristina är arg men rakare i ryggen efter #metoo

4:17 min

Metoo-kampanjen har blivit en lavin av berättelser från kvinnor som blivit utsatta för sexuella övergrepp. För Kristina kom undanträngda minnen upp, som hon nu en månad senare bearbetat.

För drygt en månad sen hölls manifestationer runt om i landet om #metoo,  bland annat i Göteborg. Där deltog "Kristina", som då insåg att hon utsatts för ett sexuellt övergrepp många år tidigare. Hon valde att berätta om händelsen för en liten grupp närstående. 

– Först gick jag för mig själv och grubblade över det som kommit upp till ytan. Men nu känner jag att jag kan lägga det här åt sidan och har bearbetat det. Jag känner mig mycket starkare och bättre nu, berättar hon. 

Hennes råd till den som ännu inte vågat berätta är att ta steget.

– Försöka prata med någon som man har förtroende för. Och beabeta det inför sig själv, hur jobbigt det än är, för man måste igenom det. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista