Julklappsvagnen
1 av 2
Julklappsvagnen. Foto: Hasse Andersson/P4 Göteborg
Anette Tingets arbetar som Eventansvarig på Stadsmissionen i Göteborg.
2 av 2
Anette Tingets arbetar som Eventansvarig på Stadsmissionen i Göteborg. Foto: Sofia Blad / Sveriges Radio
Välgörenhet

Dags för julklappsvagnen

1:21 min

På lördagen åker julklappsvagnen genom Göteborg för tredje året i rad. Vagnen kommer att samla in julklappar till familjer som är i behov av hjälp.

Ombord på vagnen kommer det att finnas ett stort antal Göteborgsprofiler och syftet med julklappsvagnen är tydligt enligt Anette Tingets som är Eventansvarig på Stadsmissionen i Göteborg.

– Det här gör vi för att vi vill möjliggöra för människor att göra gott på ett enkelt sätt. Vi vet att det är många som behöver hjälp i vår stad och vi vet att det är många som vill hjälpa till, säger hon.

– Vi önskar gärna presentkort för att föräldrar ska kunna köpa det de verkligen vet att ens barn önskar.

Vagnen kommer att starta på Drottningtorget där det även kommer att stå en vagn hela tiden om man inte har möjlighet att möta upp vagnen som åker runt. Den rörliga vagnen kommer att först att stanna i Majorna och vidare till St. Sigfrids plan Härlanda, Centralstationen och slutligen till Wieselgrensplatsen.

– Det här är viktigt för hela stan, att vi visar de personer som vi hjälper att det finns hopp, säger Anette Tingets.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista