Göteborgs hamn, hamn, container, last
Arkivbild. Foto: Foto: Göteborgs hamn

Hamnen förlorar 50-årig fraktlinje

0:56 min

Det svenska rederiet ACL lägger ner fraktlinjen mellan Göteborg och USA. Det rapporterar Göteborgs-Posten med hänvisning till nyhetsbrevet Skeppsmäklarnytt.

Från den 15 januari kommer ACL:s USA-linje att gå via belgiska Antwerpen i stället, och fartyg från Göteborg kommer då åka dit med last som ska vidare till USA.

På grund av den sedan en längre tid pågående konflikten mellan hamnarbetare och ledningen för Göteborgs hamn har godshanteringen i hamnen drabbats av störningar.

Nedläggningen av den transatlantiska linjen beror inte enbart på hamnkonflikten, men osäkerheten att konflikten kan blossa upp igen har spelat in, rapporterar Skeppsmäklarnytt enligt Göteborgs-Posten.

ACL har haft linjetrafik mellan USA och Göteborgs hamn i 50 år.

Magnus Kårestedt, vd för Göteborgs hamn, beskriver beskedet som oerhört sorgligt, och säger att det är ett stort tapp för den svenska marknaden att förlora direktlinjen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista