En tom biosalong inför en film.
Arkivbild. Foto: Foto: Dan Hansson/TT.

Man pistolhotade biobesökare

1:47 min

En man hotade besökare på Biopalatset i Göteborg vid halv åtta-tiden på söndagskvällen. Han greps senare vid Drottningtorget.

– Det var en man som verkade knarkpåverkad som var inne i lokalen och försökte stjäla godis. Då kom en kille och en tjej tydligen för nära och han drog upp en pistol och hotade dem, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid Göteborgspolisen. 

Därefter stoppade mannen på sig vapnet igen, bad om ursäkt och försvann. Senare hittade polisen mannen i närheten av hållplatserna på Drottningtorget. 

– Han hade då gjort sig av med pistolen. Förmodligen slängt den i kanalen. Men vi hittade ett kvitto på mannen som verkar gälla ett inköp av en leksakspistol, säger Johan Ljung. 

Enligt polisen är det troligt att det var en leksakspistol som mannen använde sig av för att hota biobesökarna. Han är nu omhändertagen och misstänkt för olaga hot. 

– Han var kraftigt påverkad och paranoid. Så vi kommer att fortsätta utredningsarbetet när det går att förhöra honom, säger Johan Ljung.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista