Delad bild på lussebullar och pepparkakor samt bild på Ina Lundström
Ina Lundström tipsar om lussebullar Foto: Fredrik Sandberg / TT - Lovisa Fischerström/Sveriges Radio

Mat-Ina: Se upp med mjölet vid julbaket

2:57 min

För mycket mjöl gör både lussekatter och pepparkakor trista och tråkiga. Det tycker P4 Göteborgs matinspiratör, Ina Lundström, som ger baktips.

– Torra lussekatter är ett stort problem så här års. Det har både med saffran, russin och vad man lägger i bullarna att göra, säger Ina Lundström. 

Hennes tips är att lägga i ordentligt med smör, gärna 250 gram i stället för 150 gram. Dessutom kan man lägga i lite mandelmassa, säger hon.

När det gäller pepparkakor så är det svårt att få så jämna och fina kakor som "köpekakor" när man gör dom själv hemma. 

– Dom godaste pepparkakorna tycker jag är dom man köper färdiga, det är svårt att kavla dom så att dom blir lika jämna, säger hon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista