Sävf
Foto: Pontus Lundahl/TT
RIK -Sävehof 22-30

Sävehof snäppet starkare i Göteborgsderbyt

0:37 min

När Johan Fagerlund stänkte dit 27-18 så hade hans Sävehof gjort åtta av de nio senaste målen, den perioden i andra halvlek fällde avgörandet mot Redbergslid i derbyt i Lisebergshallen.

Hemmalaget Redbergslid började annars bäst och hade ledningen med 7-4 i den första halvleken. Men Sävehof hängde i, och de började med att stå rätt i försvarsspelet, för att sedan bli rejält på hugget både i försvar, som i anfall, som i avslut. Något som fick Redbergslid att bli förbryllat. 

Redbergslids anfall börjar bli mer och mer desperat. Det handlar om att Sävehof läst in att det bara är ett fåtal av RIK-spelarna som är ett hot när det gäller att göra mål.

Det hela slutade med en enkel derbyseger för Sävehof, med 30-22 (16-13) men Redbergslid ligger fortfarande före i tabellen; RIK är fjärdeplacerade på 20 inspelade poäng, Sävehof är nu sjua, med 18 inspelade pinnar.

 – Vi får en rejäl träff i vårt försvarsspel i dag och det är det som gör att vi vinner. Det är alltid skönt att vinna. Nu i december är det många matcher, och vi vill fortsätta vinna, säger Sävehof Jonathan Edvardsson till Radiosporten. 

Redbergslid - Sävehof 22-30 (13-16) 
Redbergslid: Tobias Johansson 6, Albin Stenberg 4, Jonathan Carlsbogård 4, Niclas Fingren 4, Oliver Wigmark 2, Daniel Wester, Fredrik Augustsson. Sävehof: Viktor Ottosson 5, Jonathan Edvardsson 5, Johan Fagerlund 4, Gzim Salihi 4, Jonas Larholm 3, Vetle Eck Aga 3, Viktor Rhodin 2, William Bogojevic 2, Oskar Sunnefeldt, Eric Westergren.
Publik: 1 836.

Malmö - Hammarby 31-25 (16-10)
Malmö: Fredrik Petersen 10, Anton Blickhammar 6, Jim Andersson 5, Adam Lönn 4, Fredrik Lindahl 3, Binai Aziz, Kassem Awad, Mattias Kvick. Hammarby: Rickard Lönn 6, Patrik Fahlgren 3, Martin Dolk 3, Erik Borgenhäll 3, Nils Pettersson 2, Gunnar Pettersson 2, Johan Nilsson 2, Hannes Nyström 2, Bastien Genty, Viktor Ahlstrand.
Publik: 775.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista