Ambulanspersonal står redo på gatan.
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Boende i Brämaregården: Jag blir inte rädd

2:45 min

Polisen har nu hävt alla avspärrningar efter att ha hittat vad som tros vara en handgranat i anslutning till en bil på en parkering vid Myntgatan och de boende kan åter ta sig ut.

Vad som tros vara en handgranat hittades i anslutning till en bil på en parkering nära hållplatsen Madängsgatan i Brämaregården på Hisingen. De boende i området uppmanades att hålla sig från fönster och stanna inomhus. En av de som bor i området är Agneta Andersson och hon tar dagens händelse med ro.

– Nej, men jag har varit med om så mycket. Det här kvarteret har varit fruktansvärt, men det har blivit så bra. De har bytt ut gangsters mot studenter. 

Helen Svensson som jobbar precis intill har inte heller märkt av uppståndelsen så mycket. På vägen hem behöver hon passera parkeringen där bombgruppen precis hämtat ett farligt föremål som tros vara en handgranat.  

– Det är klart lite olustigt, men de(bombgruppen red. anm) har säkert kollat det ordentligt. Det litar jag nog på. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista