Några poliser som står och pekar på något
En handgranat upptäcktes under en bil i Kville i morse. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Polisen misstänker: Gängkonflikt blossar upp igen

P4 Göteborgs reporter om våldsspiralen
0:53 min

Den handgranat som hittades idag vid en bil på en parkeringsplats i Brämaregården på Hisingen tyder på att gamla gängkonflikter nu blossat upp igen.

2014 och 2015 sköts det frekvent mellan två grupperingar på Hisingen. Flera personer skadas och avlider.

Hämndaktionerna avlöser varandra och vid en skottlossning inne på Vår krog och bar på Vårväderstorget den 18 mars 2015 kulminerar gängkriget. Två män får sätta livet till och 8 personer skadas.

Efter det fortsätter våldsspiralen och när en bilbomb detonerar i Torslanda dör ytterligare fyra personer, däribland en 4-årig flicka.

2016 sprängs sedan en handgranat i en lägenhet på Dimvädersgatan och en 8-årig pojke dör.

Men trots att flera personer dött eller sitter i fängelse ser konflikterna ut att blossa upp igen.

Den person som står som ägare till den bil som polisens bombgrupp idag fick rycka ut till i Brämaregården på Hisingen var målsägande under rättegången efter skotten på Vår krog och bar.

Polisens teori är att även händelsen i fredags, då flera tomhylsor upptäcktes i närheten av platsen där handgranaten hittades idag, och den handgranatsprängning som inträffade i närheten av Kyrkbyn i lördags hänger ihop med dagens händelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".