Stadsdelsdirektör och politiker tar emot förslag om förändring från deltagarna i dialoggruppen. Foto: Josipa Kesic/Sveriges radio
Stadsdelsdirektör och politiker tar emot förslag om förändring från deltagarna i dialoggruppen. Foto: Josipa Kesic/Sveriges radio

Stort intresse för föräldragrupp i Biskopsgården

1:34 min

Att engagera föräldrar i olika samhällsfrågor i Göteborgs utsatta område har inte varit lätt.

Många försök har gjorts på olika håll för att engagera föräldrar i olika samhällssammanhang och i Biskopsgården har nu stadsdelsförvaltningen lyckats få föräldrarna att agera för en bättre situation för de och deras barn där.

– Nu är det lite oroligt i området, vi vill ha ett bättre område där man inte behöver känna sig rädd när man går ut på kvällen, säger föräldern Layla Mohammud Cismaan.

Fokuset för det här arbetet har varit just att göra området tryggare och vad som behöver förändras för att de småbarnen i området kan växa upp i ett liv utan våld. Stadsdelen har jobbat intensivt för att engagera föräldrarna och det har gett resultat när man nu ser de förslag som har kommit fram ur det här arbetet.

– Den här frågan om hur de småbarnen kan växa upp i ett liv utan våld måste vara väldigt viktigt eftersom  så många människor har kommit till våra möten varje gång. Det har varit mellan 55 och 65 personer vid varje möte, säger Ulrika Stöök som är utvecklingsledare i Västra Hisingen och som har jobbat med den här föräldragruppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista