Frölunda spelaren Victor Olofsson tillsammans med 15 årige Oskar Kanerva.
Oskar Kanerva med idolen Victor Olofsson. Foto: Jonathan Fältsjö

Frölunda tomtade på Drottning Silvias Barnsjukhus

1:10 min

För tillfället har Frölunda HC matchuppehåll under en dryg vecka. Då passar de bland annat på att besöka Drottning Silvias barnsjukhus för att sprida glädje och värme.

Barnen på Drottning Silvias Barnsjukhus fick en tidig jul i år. Under tisdagen besökte nämligen ett tjugotal Frölunda-spelare sjukhuset för att dela ut julklappar, skriva autografer och utmanas i innebandy.

Femtonårige Oskar Kanerva var en av de som uppskattade överraskningen, och ville föreviga ögonblicket genom att samla så många autografer som möjligt.

– Jag tror jag har alla nu. Det känns helt underbart!

Förutom autografer och innebandy så togs det mängder med idolbilder, och dessutom fanns det passande nog flera hockeyspel där man kunde möta spelarna i sitt rätta element.
Forwarden Victor Olofsson berättade att det här besöket är lika uppskattat bland spelarna som bland barnen.

– Förhoppningsvis kan vi sprida lite glädje till de här barnen som kanske inte har det så lätt. Vi spelare tycker också att det här är jättekul. Det passar verkligen bra att vi är lite spellediga nu så att vi kan vara här så länge det behövs utan att stressa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista