Demonstranter från Nordiska motståndsrörelsens (NMR) konfronteras av kravallpoliser vid demonstrationen i centrala Göteborg
Demonstranter från Nordiska motståndsrörelsens (NMR) konfronteras av kravallpoliser vid demonstrationen i centrala Göteborg. Foto: Adam Ihse/TT
GÖTEBORG

Åklagare: 23 nazister frias från misstankar om våldsamt upplopp

Förundersökningen mot de 23 NMR-anhängarna avseende våldsamt upplopp har idag lagts ner av åklagaren. Det har inte gått att bevisa vem som har gjort vad.

Efter att ha granskat filmmaterial, förhört vittnen med mera så har det inte varit möjligt att följa vad de olika misstänkta personerna har gjort på platsen fram till gripandet, enligt åklagare Ulrika Åberg.

Granskningen av filmer har lett till att två andra förundersökningar har inletts, dels en som gäller ohörsamhet mot ordningsmakten och en annan händelse mellan polisen och den nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen den dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista