Elever på Sjumilaskolan får lära sig programmering på Skolan i centrum. Foto: Josipa Kesic/Sveriges radio
Elever på Sjumilaskolan får lära sig programmering på Skolan i centrum. Foto: Josipa Kesic/Sveriges radio

Fler elever ska få hjälp att klara grundskolan

1:32 min

Projektet Skolan i centrum som finns på Sjumilaskolan och innebär att eleverna erbjuds lärorika aktiviteter och läxhjälp, breddas nu till fler skolor i Göteborg.

Bland de aktiviteter som finns på Sjumilaskolan är simning, läxhjälp, radioverkstad och så aktiviteten som dragit flest intressenter kodning och programmering.

Syftet är att engagera elever även efter skoltid och på Sjumilaskolan finns det aktiviteter även för föräldrarna. Skolan i centrum är inspirerat från Vancouver i Kanada, där modellen kallas community school. 

Frivilliga erbjuder gratis aktiviteter på Sjumilaskolan och utförs av företag och organisationer. Nu ska även Lövgärdesskolan och Bjurslättsskolan börja med liknande satsning. 

– Vi tycker att det här är ett otroligt intressant exempel där man försöker på olika sätt och olika modeller hitta samverkan med andra aktörer för att barnen ska klara sin skolgång, säger Annan Grunnander från Jämlikt Göteborg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista