Ur fastighetskontorets förslag.
Ur fastighetskontorets förslag. Foto: Fastighetskontoret

Göteborgs stad backar om kinesiskt konsulat

1:22 min

Nu är det klart att det inte blir något kinesiskt konsulat med bostäder uppe vid Stora Torp. Placeringen är inte längre aktuell.

Det var på fredagen som P4 Göteborg berättade om att fastighetskontoret i Göteborg ville att ett område väster om Stora Torp i Örgryte skulle gå till det kinesiska generalkonsulatet.

Från boende i området intill kom direkt invändningar där man bland annat menade att en sådan byggnad inte skulle passa in där.

– När jag fick höra det tyckte jag det va en absurd idé, jag trodde inte att det var sant. Efter det här beslutet idag känns det väldigt skönt, för det är en fantastiskt natur som man hade lagt beslag på annars, säger Bodil Rehnberg som bor intill det tilltänkta området.

Idag var det tänkt att fastighetsnämnden skulle besluta i frågan men nu har man meddelat att ärendet dras tillbaka och det gör att det inte kan bli tal om något konsulat i området.

– Det finns två skäl till det här beslutet. Dels är det för att vi lyssnar på den starka opinion. Det andra skälet är att jag i helgen fick reda på att vi inte längre har någon majoritet i frågan, och då finns det ingen anledning att ha kvar förslaget, berättar Göteborg Stads fastighetsdirektör Martin Öbo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista