En man med skägg och Häcken-matchtröja knyter en gulsvart halsduk om halsen.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
FOTBOLL

Alm vill att Häcken spelar med hjärtat

4:42 min

Häckens tillträdande tränare Andreas Alm valde att tacka ja till jobbet på grund av Hisings-klubbens värderingar och potential.

Härom veckan blev det klart att Andreas Alm tar över det allsvenska fotbollslaget Häcken efter att den tidigare tränaren Mikael Stahre hastigt bröt sitt kontrakt för att bli tränare i USA. 

Enligt Häckens styrelse var Andreas Alm ett självklart förstahandsval. 

– Sportchefen Sonny Karlsson sa "jag vill ha dig som tränare här", säger Andreas Alm och berättar hur det samtalet var starkt bidragande till hans beslut att tacka ja. 

Andreas Alm har varit tränare för AIK i sju år och kommer närmast från danska Vejle. Han ser fram emot att återvända till Allsvenskan som tränare för Häcken där han hoppas kunna få spelarna att ge det lilla extra. 

– Jag hoppas locka fram det som gör att spelarna brinner för att gå ut på plan dag efter dag, säger Andreas Alm som knyter på sig den gulsvarta halsduken efter årsskiftet. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista