Polis och avspärrningar utanför synagogan i centrala Göteborg.
Polis har satt upp avspärrningar vid platsen. Foto: Adam Ihse/TT.

Misstänkt för attacken mot synagogan släpps

Den 18-årige man som misstänks för attacken mot en synagoga i Göteborg försätts på fri fot, uppger Åklagarmyndigheten.

– Bevisningen mot honom har försvagats och det finns inte längre tillräckliga skäl för häktning, skriver kammaråklagare Stina Lundqvist, i ett pressmeddelande.

Den 18-årige mannen är i nuläget skäligen misstänkt (den lägre misstankegraden) för grov mordbrand. En 21-åring man sitter fortsatt häktad.

Synagogan i Göteborg attackerades med brandbomber i början av december. Attacken kopplas ihop med president Donald Trumps besked att  flytta den amerikanska ambassaden i Israel från Tel Aviv till Jerusalem. 

Kort efter händelsen anhölls tre personer, 19-åringen, 21-åringen och en 20 åring för dådet. Under tisdag förra veckan häktades 19- och 21-åringen på sannolika skäl misstänkta för grov mordbrand. 

På övervakningsfilmer från händelsen ses en stor grupp människor medverka i attentatet och enligt åklagare Stina Lundgren fortsätter sökandet efter ytterligare gärningspersoner.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista