Odinsplatsen knivattack polisbil
1 av 2
Polisen har ställt en husbil vid Odinsplatsen som är öppen för de som vill komma in och berätta. Foto: Jonathan Fältsjö/Sveriges Radio
Odinsplatsen
2 av 2
Den skadade mannen hittades vid lyktstolpen. Foto: Jonathan Fältsjö/Sveriges Radio
GÖTEBORG

Man dödad i knivattack - polisen utan spår

1:22 min

En man i Göteborg har avlidit efter att ha blivit knivskuren. Han hittades vid femtiden svårt skadad i närheten av Odinsplatsen.

Mannen fördes omgående med ambulans till sjukhus men avled strax efteråt. Mannen var i 30-års åldern samt utländsk medborgare och var inte känd av polisen sedan innan. 
Polisen har i nuläget ingen misstänkt för knivskärningen.

Polisen skriver på sin hemsida att sjukhuset bekräftar att mannen hade skador i bukregionen som kan ha uppkommit genom någon typ av stickvapen.

– Vi vet inte om det här är brottsplatsen, men det är fyndplatsen. Vi har spärrat av området och kommer att göra en teknisk undersökning, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

– Naturligtvis är alla iakttagelser från platsen viktiga för oss. Är det nån som haft nån iakttagelse som kan vara kopplad till den här händelsen så är vi väldigt tacksamma om vi kan få reda på det, säger Gustafsson.

Polisen utreder dådet som ett misstänkt mord och dörrknackning har inletts i området kring Odinsplatsen där mannen hittades liggandes på marken vid rondellen med svåra skador vid femtiden imorse.

Uppdateras under dagen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista