Regissören Maria Blom har gjort en film om familjen som får en ny medlem, en apa.
Regissören Maria Blom har gjort en film om familjen som får en ny medlem, en apa. Foto: Erica Hedin

Monky - en västsvensk film som inte utspelar sig här

1:31 min

Monky är filmen om en familj i kris. En familj som också får en ny familjemedlem. En apa. Maria Blom har regisserat filmen som spelats in i Västsverige, utan att utspela sig här.

Mellandagar är filmdagar, och flera svenska familjefilmer har nyligen haft premiär. En av dem är Monky av Maria Blom, regissören bakom Masjävlar. Stora delar av Monky spelades in i Västsverige, men filmen utspelar sig inte här.

Att en berättelse handlar om en plats, men filmas på en annan har diskuterats en hel del i samband med SVTs stora serie Vår tid är nu. Serien som fick en jättepublik, utspelar sig i Stockholm men filmades i Göteborg.

När det gäller Monky så finns hus, växthus och andra miljöer i filmen i verkligheten i Jonsered, Partille, Tollered och Ljungskile.

– Jag tycker att vi har hittat fantastiska miljöer faktiskt. vi letade efter hus som såg lite annorlunda ut och hittade jättefina platser, säger Maria Blom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista