En blå bil som det står postnord på
ARKIVBILD Foto: Emil Langvad/TT

Ändrade rutiner för Postnord efter hot och våld

"Vi kan inte utsätta vår personal för fara"
1:29 min

Postnord har ändrat tömningstiden för flera brevlådor i nordöstra Göteborg. Detta efter larm om våld och hot mot personalen.

Sedan den 11 december töms brevlådorna på åtta ställen i nordöstra Göteborg klockan nio på morgonen istället för på eftermiddagen.
Platserna är bland annat Angereds Centrum, Gårdstens torg och Rymdtorget.

Varför har ni ändrat tömningstiderna?

– Vi har förändrat de på grund av ett antal allvarliga incidenter som inträffat i de här områdena, berättar Mats Stålgren, regionchef för Postnord i Västra Sverige.

Det handlar om våld, det handlar om rån, hot och stölder med mera.

Hur har detta påverkar er personal?

– Vi har framför allt duktig personal som vill ge våra kunder maximal service. Och det är klart att utsätts du för våld, hot och stenkastning, då mår man inte bra. Och vår personal kommer först och främst av allt.

Kommer den här åtgärden att räcka?

– Detta är en av flera åtgärder och jag vill inte gå in på de andra åtgärderna av säkerhetsskäl. Men vi har vidtagit en rad olika åtgärder som enligt min bedömning gör att det här ska räcka, säger Mats Stålgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".