bil folkmassa australien 171221
1 av 2
Polis och räddningsarbetare vid avspärrningarna efter det befarade bildådet i Australien. Foto: Mark Peterson/AFP/TT
Cajsa Vingros Carlson, publikredaktör, tar emot samtal, publiknätverket. Foto: Jörgen Winkler /Sveriges Radio P4 Väst
2 av 2
Tidigare P4 Väst-medarbetaren Cajsa Vingros Carlson befinner sig just nu i Melbourne. Foto: Jörgen Winkler /Sveriges Radio

Cajsa i Melbourne: Det är väldigt skakande

2:36 min

Flera personer har blivit påkörda av en bil i Melbourne i Australien, rapporterar australiska medier. Cajsa Vingros Carlson, tidigare medarbetare på P4 Väst, är i Melbourne.

– När man är mitt i det är det som att alla är lamslagna och nästan lite paralyserade. Det är svårt att greppa det, säger Cajsa Vingros Carlson.

Exakt hur många som skadats vet vi vid niotiden på torsdagsmorgonen inte, men enligt Sydney Morning Herald rör det sig om mellan 15 och 20 personer. Bland dem ett litet barn.

Cajsa Vingros Carlson såg inte själv när bilen körde in i folkmassan och utanför hennes hostel i Melbourne, bara ett par kilometer från platsen där bilen körde in i folkmassan, ser det mesta ut som det brukar göra.

– Jag har förstått att det är väldigt skakande för dem som sett det här såklart, men samtidigt så rullar livet på som vanligt här i Melbourne. Jag står utanför gatan till vårt hostel och folk hänger på kvarterskrogen och tar en öl i solen eller är ute med hunden så vardagen fortsätter trots allt, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista