Kvinna i närbild.
Paula Hammerskog är Academedias informationschef. Foto: Lena Dahlström

Efter mobbningslarm - skolkoncern granskar sig själv

1:26 min

P4 Göteborgs avslöjande om larm om kränkande behandling och mobbning inom skolkoncernen Vindora startade en intern granskning.

– Vi utgick från den rapportering som gjordes. Vi har ställt vädligt många frågor, både till huvudkontoret, till nuvarande och tidigare rektorer, andra anställda och andra som har velat prata. Och ställde frågor i långa och omfattande intervjuer, säger Paula Hammerskog.

Vindorakoncernen med huvudkontor i Göteborg driver flera skolföretag, bland annat Praktiska med ett 30-tal gymnasieskolor runt om i landet.

P4 Göteborg har flera gånger under hösten berättat om larm om mobbning och kränkningar från företagets ledning mot rektorer på skolorna och mot medarbetare på huvudkontoret.

I höstas köpte Academedia, Sveriges största friskolekoncern, Vindora och utredningen som Academedias informationschef, Paula Hammerskog, pratar om är nu klar.

– Jag fick den precis och vi ska nu göra ett analysarbete utav den själva.

Har ni förtroende för nuvarande ledning?

– Jag ger samma svar som alltid ges i dom här sammanhangen. Vi har förtroende för ledningen, ledningen sitter kvar. Sedan pågår det en undersökning och vi vet inte vad den kommer att resultera i, säger Paula Hammerskog.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista