Ett gult höghus. På en av balkongen står personer i varselkläder.
Foto: Emilie Lindholm/Sveriges Radio

En skadad och en död i knivdrama i Högsbo

Polisen: Han har klättrat från en balkong
3:23 min

En man i 50-årsåldern hittades knivhuggen i ett trapphus i närheten av Axel Dahlströms torg i Högsbo tidigt på torsdagsmorgonen. En man har även dött i samband med händelserna.

Det var boende i huset som hörde bråk i en lägenhet eller från trapphuset och larmade. När polisen kom dit vid halvfyra-tiden på morgonen hittades mannen med flera stickskador.

Tillståndet för mannen är stabilt, meddelade Sahlgrenskas pressjour strax efter åtta på torsdagsmorgonen.

Polisen har spärrat av trapphuset och en lägenhet för teknisk undersökning. Ärendet rubriceras som försök till mord. Ingen misstänkt är gripen.

Samtidigt som polisen arbetade med fallet fick de samtal om en annan man som ryckte i dörrar och försökte ta sig in i lägenheter i samma område. En lägenhetsinnehavare på åttonde våningen väcks av att någon höll på att ta sig in. 

– En lägenhetsinnehavare får fly, berättar polisen presstalesperson Tommy Nyman till P4 Göteborg. 

När polis kommer till platsen visar det sig att troligen samma man varit inne i en annan lägenhet på sjunde våningen med en kniv. Mannen var blodig och blodade ner. Lägenhetsinnehavaren fick dock ut honom ur bostaden.

Vid 06-tiden påträffas en allvarligt skadad man i 40-årsåldern som vid lunch på torsdagen bekräftats död.

Polisen skriver på sin webbsida att den skadade man(reds.anm. som sedan konstaterades död) kan vara den misstänkta gärningsmannen till knivskärningen tidigt på morgonen.

UPPDATERING: Polisen drog senare tillbaka misstanken, läs mer här! 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".