Kurt pekar på sin trasiga balkongdörr som är full av vassa glasskärvor
1 av 3
Den misstänkta gärningsmannen tog sig in genom en krossad fönsterruta på balkongdörren. Foto: Emilie Lindholm/Sveriges Radio
Glasrutan till balkongdörren är krossad.
2 av 3
Mannen kastade in Kurts grill genom fönstret innan han klättrade in i vardagsrummet. Foto: Emilie Lindholm/Sveriges Radio
Kurt står bland blodfläckar på vardagsrumsgolvet
3 av 3
På flera platser i Kurts lägenhet är det blodspår efter mannen. Foto: Emilie Lindholm/Sveriges Radio

Kurt motade ut blodig knivman ur lägenheten

2:29 min

83-åriga Kurt överraskades av en blodig knivman i sin lägenhet - kastade ut mannen genom ytterdörren och larmade polisen.

Det var vid femtiden i morse när Kurt satt och drack sitt morgonkaffe i köket på sjunde våningen som han hörde hur en ruta krossades i vardagsrummet.

– Först tänkte jag att det måste vara grannen ovanför som låter men sedan såg jag att det stod en blodig man i mitt vardagsrum, säger han till P4 Göteborg.

Polisen misstänkte inledningsvis att mannen som stod i vardagsrummet var samma man som någon timme tidigare knivskar en man i 50-årsåldern i närheten av Axel Dahlströms torg i Högsbo. Den misstanken ändrades senare.

Mannen hade tagit sig in till Kurt från en grannlägenhet och in via balkongen. 

– Det var en stor karl, men jag fick tag i honom.

Kurt lyckades till slut mota ut mannen genom ytterdörren, låsa dörren och larma polisen.

– Senare såg jag att det låg en brödkniv på golvet i vardagsrummet, hade jag vetat det tidigare hade jag nog inte vågat röra honom.

Samtidigt ska den misstänkta gärningsmannen ha tagit sig en våning upp i huset och in i ytterligare en lägenhet - där de boende lyckades fly ut ur lägenheten. 

När polisen kom till platsen fann de den misstänkta gärningsmannen liggandes på marken åtta våningar ner. Senare under torsdagen förklarades mannen död. 

Mannen som blivit knivskuren på den första adressen vårdas för allvarliga skador, men Sahlgrenska universitetssjukhuset uppger att läget är stabilt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista