Pröva på julsporter i Biskopsgården

Det är jullov och aktiviteter för de jullediga är i full gång i hela i Göteborg. Idag var det fritt fram för alla som ville att pröva sig fram mellan olika idrotter i Bikopsgården.

Street Games är en hälsofestival som ambulerar till olika stadsdelar i Göteborg med idrott, musik och andra aktiviteter. Festivalen är gratis och öppen för alla åldrar.

Under mellandagarna i år körs julversionen av detta, X-mas Games, i Angered och Biskopsgården. Idag kunde alla som ville komma till Sjumilahallen i Biskopsgården och prova på idrotter som basket, handboll, taekwondo, volleyboll och schack.

Två som passade på att testa på lite fotboll, karate och volleyboll var Muhammed och Miski. Och Miski visde upp vad hon hade lärt sig.
– Det var jätte kul men lite, lite, pyttesvårt, säger Miski efter sin allra första karatelektion.

En av ledarna på plats, Hanna Johansson som är projektledare för Västra Götalands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna, förklarar varför hon tycker att X-mas games är viktigt.
– Studier visar att i socioekonomiskt svaga områden som Biskopsgården dör folk tio till femton år tidigare på grund av dålig hälsa, kriminalitet och så vidare. Därför är den här aktiviteten extra viktig just här.