Gravljus och blommor vid Odinsplatsen där en man i 30-årsåldern hittades knivskuren den 20 december.
Platsen där mannen hittades svårt knivskuren är fylld av blommor och gravljus. Både vänner och polisen frågar sig varför.. Foto: Emilie Lindholm/Sveriges Radio

Knivdådet vid Odinsplatsen - polisen vädjar om hjälp

"Vi är intresserade av fler vittnesuppgifter"
0:51 min

Nu söker polisen efter ytterligare vittnesuppgifter eller iakttagelser i samband med den dödliga knivattacken vid Odinsplatsen.

Det var onsdag den 20 december som en australisk man i 30-årsåldern hittades knivskadad av polisen vid Odinsplatsen i Göteborg.

Mannen avled senare samma dag av sina skador. Och nio dagar efter dådet står polisen fortfarande frågande till varför mannen, som inte var känd av polisen sedan tidigare, attackerats.

– Vi är intresserade av fler vittnesuppgifter. Är det någon som har iakttagit någonting runt brottsplatsen vid Odinsplatsen så är vi väldigt intresserade, säger Therese Ottosson på polisens avdelning för grova brott.

Det är också fortfarande oklart om mannen knivskadats på platsen där han hittades eller om knivskärningen ägt rum någon annanstans i närheten.

Ännu finns det ingen misstänkt.

Vet du mer? Kontakta polisen på 114 14.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".