Ett finskt lag möter ett lag från landskrona.
Göteborg Ishockey cup spelas bland annat i Åby Ishall Foto: Jonathan Fältsjö/Sveriges Radio

Internationell ishockey i Göteborg

1:01 min

Under veckan spelas Göteborg Ishockey Cup - världens största ishockeyturnering för 14-åringar. Sammanlagt handlar det om nästan 1000 spelare från hela världen.

Göteborgs Ishockey Cup har spelats i 38 år och bland spelare som varit med i turneringen finns namn som Markus Näslund, Mikael Nylander och Nicklas Bäckström.

– Det är ju alltid kul att det är bättre spelare som har spelat här och att NHL-spelare har spelat här är ju häftigt, säger Partille/Mölndals Lucas Langenskiöld.

Förutom att det blir väldigt mycket ishockey under en några intensiva dagar så är det dessutom första gången för många som det är möjligt att mäta sig med internationellt motstånd.

– Det är såklart kul. Jag har ingen aning om deras spelare eller spelidé, men det är alltid kul att möta andra lag än de vanliga, berättar Jakob Bjällmark som också spelar i Partille/Mölndal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista