Bandyboll och klubba.
Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Ammoniakläcka stoppar bandy på Ruddalen

Bandytränare: Det är förödande för vår förening
1:09 min

SK Höjdens bandyförening drabbas hårt av problemen på Ruddalens isbana. Resten av säsongens hemmamatcher får spelas på bortaplan.

– Vi kan inte spela hemmamatcher. Det är klart att vi förlorar jättemycket intäkter från biljett- och kioskförsäljning när A-laget inte kan spela hemmamatcher, säger Peter Jansson, ungdomstränade och styrelseledamot i SK Höjden. 

Problemen kommer sig av att en del av bandybanan på Ruddalens idrottscentrum i Frölunda måste stängas resten av säsongen sedan ammoniak läckt ut.

Var spelar ni matcher i stället? 

– Vi spelar i andra arenor i närområdet. Med alla de klubbarnas goda vilja. Men det blir långa resor, vi har till och med haft en hemmamatch i Lidköping för U-14 laget, säger han. 

Vad betyder det här för föreningens framtid?

– Jag är orolig för föreningen. Jag pratar med föräldrar och ledare varje dag som frågar vad vi håller på med. Föräldrar som undrar varför de ska köra sina barn till Ruddalen när det är som det är. I värsta fall slutar de spela bandy. För vår lilla förening är det förödande, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".