Intraservice byggnad och till höger en granskningsrapport.
1 av 2
Foto: Madeleine Blidberg & Isabella Westberg/Sveriges Radio
En ung man med ljust kortsnaggat hår och blå ögon.
2 av 2
Foto: Sten Lillieström/Sveriges Radio
KRITISERADE UTLANDSRESOR

Chefen för Intraservice i möte om framtiden

Chefen för Göteborgs stads stora IT-förvaltning Intraservice, Nisse Waldefeldt, är nu tillbaka på jobbet. Men det kan bli kortvarigt.

Det var i slutet av oktober som Stadsrevisionen slog fast att förvaltningen varit utomlands lite väl vidlyftigt. Ordföranden i Stadsrevisionen, moderaten Lars Bergsten beskrev det då som att det inte gick att utesluta att det förekommit både givande och tagande av muta i samband med resorna.

En verksamhetschef har sedan tidigare fått sluta. Han hade flitigt i mailkonversationer med leverantörer planerat krogrundor och diskuterat resor.

Enligt uppgifter till P4 Göteborg ska såväl nämnden för Intraservice och Kommunstyrelsens arbetsutskott idag träffas för att diskutera också förvaltningschefens framtid. 

Flera interngranskningar pågår fortfarande inom förvaltningen. Bland annat gås samtliga utlandsresor igenom av en revisionsbyrå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista