Sara och Sander, sjätteklassare på Nya Frejaskolan
1 av 3
Sara och Sander, sjätteklassare på Nya Frejaskolan. Foto: Simon Rissvik/ Sveriges Radio
Nya Frejaskolan i Västra Frölunda.
2 av 3
Nya Frejaskolan i Västra Frölunda. Foto: Simon Rissvik /Sveriges Radio
Skolstart på Nya Frejaskolan.
3 av 3
Skolstart på Nya Frejaskolan. Foto: Foto: Simon Rissvik/Sveriges Radio

I dag öppnar nybyggda Nya Frejaskolan i Frölunda

1:55 min

I dag startar skolorna för de flesta elever i Göteborgsområdet. På Nya Frejaskolan i Västra Frölunda öppnade den nybyggda skolan upp i morse för allra första gången.

– Det känns lite pirrigt fast ändå kul, för vi har ju gått i de här barackerna sen vi var sju år gamla och det har varit ganska tråkigt. Den stora skillnaden nu är att vi har korridorer och kommer slippa gå ut när vi ska till bamba. Och bättre lokaler till olika ämnen. Jag tror att man blir mer engagerad i skolan om skolmiljön är bättre, säger sjätteklassaren Sander.

Det var febril verksamhet på den lilla skolgården på Grevegårdsskolan som idag byter namn till Nya Frejaskolan i samband med invigningen av de nya lokalerna. Efter sex år i paviljonger var det i dag alltså äntligen dags för eleverna i klasserna  F-9 att få se sina nya klassrum.

Invigningen inleddes med ett fackeltåg där alla elever och personal tillsammans gick i ett lång fackeltåg in i skolan.

– Det känns väldigt bra. Jag är väldigt glad över att vi får börja en helt ny skola, alla har inte chansen att göra det. Man blir mer motiverad att plugga när man går i en ny skola, berättar Sara som går i sexan. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista