Borås stadsteater.
Borås stadsteater. Foto: Sofia Kristiansen/SR

Mässling på boråsteater - 900 besökare varnas

1:32 min

En av skådespelarna i föreställningen Bröderna Lejonhjärta på Borås stadsteater har insjuknat i mässling. Nu har sms skickats ut till över 900 besökare som kan ha utsatts för smittan.

Igår kväll blev det känt att en av skådespelarna i den populära föreställningen Bröderna Lejonhjärta har insjuknat i mässling, skriver GP. 

Man befarar nu att även publiken kan ha smittats av den smittsamma sjukdomen och i samråd med sjukvården har teatern tagit beslut att skicka ut ett varnings-sms till över 900 besökare som sett föreställningen 3-5 januari. 

Lena Hermanson är marknadschef på Borås stadsteater.

– Vi är oroliga för vi vet inte om någon har blivit smittad. Men vi får lita på sjukvårdens bedömning att smittrisken är låg och vi hoppas naturligtvis att det inte hänt något, säger hon.

Kvällens föreställning av Bröderna Lejonhjärta, samt onsdagens och torsdagens är inställda. 

Mässlingsutbrottet har hittills varit begränsat till Göteborgsområdet riskerar att spridas utanför regionen säger smittskyddsläkare till P4 Göteborg. 

– Det har varit jultider, nyår och trettonhelgen, folk reser, säger Peter Ulleryd, biträdande smittskyddsläkare Västra Götaland.

Han ger rådet att se över sitt vaccinationsskydd ifall man är osäker. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista