Therese Hökklo.
Foto: Alexander Jungå/Sveriges Radio, Ehwa Lindström/Sveriges Radio

Therese vädjar om bilderna på sin döende man

"Är ovärderliga för oss"
2:45 min

Therese Hökklo blev av mobilen och förlorade därmed de sista bilderna tagna på hennes barn tillsammans med sin döende pappa. Nu efterlyser hon sin stulna mobil.

Det var i måndags när Therese Hökklo var på Ikea tillsammans med sina två barn som hon upptäckte att hennes mobil var försvunnen. 

– Jag försökte ringa den flera gånger, först gick signalerna fram men sedan blev jag klickad och efter en stund var mobilen avstängd.

I telefon finns för henne och familjen ovärderliga bilder - nämligen de sista fotona tagna på hennes man, barnens pappa, som gick bort strax före jul. Och en video som finns på mobilen är extra speciell för Therese. 

– Barnen fick klä upp sig lite fint den 16 december för att ha en liten minijul med sin pappa på sjukhuset och öppna några paket. Jag filmade detta för att de skulle ha det som ett minne och alltid kunna se tillbaka på det.

Nu efterlyser Therese telefonen i ett inlägg på Facebook. Inlägget har delats närmare 20.000 gånger. Där erbjuder hon 5000 kronor till den som lämnar tillbaka mobilen. 

– Telefonen struntar jag egentligen i, bara jag får tillbaka bilderna och videon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".