En del av Rannebergen ska säljas ut.
En del av Rannebergen ska säljas ut. Foto: Lasse Nilsson/Sveriges Radio.

Bostadsaffären stoppas - kopplas till kriminalitet

1:22 min

Allmännyttans försäljning av bostäder i Rannebergen till det privata bolaget Victoria Park har stoppats efter information från polisen om att företaget har kopplats till kriminella nätverk.

Beslutet skulle upp på dagordningen idag men lyftes ut efter information från polisen till stadsdirektören och kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson.

Exakt vad det handlar om är oklart men ärendet har gått vidare till kunskapscentrum för organiserad brottslighet i Göteborg.

Under eftermiddagen meddelar AB Framtidens ordförande Lars Johansson att alla förhandlingar med Victoria park avbrutits med omedelbar verkan.

– Olika kriminella nätverk arbetar aktivt med att infiltrera byggsektorn och har lyckats med det i Victoria park i Rannebergen.  

I ett pressmeddelande  skriver företaget att de inte känner till de uppgifter som hänvisas till i den avbrutna bytesaffären.

Victoria Park kommer nu att själva ta fram information om de påstådda kriminella kontakter, som en anlitad entreprenör ska ha haft. Det pågår, enligt Victoria Park inte någon utredning hos polisen, angående entreprenören.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista