Bild på man och demonsterande.
Hyresgästföreningens Kristofer Lundberg var med och demonsterarde mot försäljningen av fastigheterna i Rannebergen. Foto: Sveriges radio

Efter avslöjandet: Vill att kommunen tar över 1200 lägenheter

0:40 min

Efter larm om kopplingar mellan kriminella grupper och det privata bostadsbolaget Victoria Park vill nu Hyresgästföreningen att Göteborgs stad tar över bolagets omkring 1 200 lägenheter i Lövgärdet.

P4 Göteborg berättade nyligen att allmännyttans försäljning av bostäder i Rannebergen till det privata bolaget Victoria Park har stoppats efter information från polisen om att företaget har kopplats till kriminella nätverk.

Under torsdagskvällen hade hyresgästföreningen i Angered ett möte med sina medlemmar och planerar nu att gå vidare och försöka få Göteborgs stad att ta över Victoria parks omkring 1 200 lägenheter i Lövgärdet.

– Kommunstyrelsen tycker uppenbarligen att de är olämpliga ägare i Rannebergen och vi tycker att de är lika olämpliga ägare i Lövgärdet. Vi vet sedan tidigare att det är väldigt eftersatta lägenheter där och att de boende inte får saker åtgärdade, säger Kristofer Lundberg, ordförande i Hyresgästföreningen i Angered.

Föreningen kommer i första hand att ha medlemsmöten innan man eventuellt går vidare med frågan till politiker och tjänstemän.

Hyresgästföreningen har under en längre tid varit kritiska till bostadsbolaget Victoria park som man menar är ute efter snabba vinster genom undermåliga renoveringar och hyreshöjningar.

Victoria park vill inte kommentera de nya uppgifterna. I onsdags lade bolaget ut ett pressmeddelande på sin hemsida där de skriver att de inte kände till uppgifterna om kopplingar till kriminalitet. De skriver också att de skyndsamt ska skapa sig en bild av situationen och vidta åtgärder.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista