Polisens avspärrning.
1 av 2
Gatan där dådet skedde. Foto: Sten Lillieström / P4 Göteborg
Några poliser som står och pekar på något
2 av 2
En handgranat upptäcktes under en bil i Kville i morse. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
GÖTEBORG

Granatattacker kopplas till gängkonflikt

Polisen slår nu fast att det var en granat som kastades in i en bostad i området Solvädersbyn i Biskopsgården i söndags morse. Händelsen utreds nu tillsammans med flera tidigare dåd.

– Det handlar om en ny konflikt mellan gamla grupperingar, säger polisen Göran Sundström som utreder grova brott i Göteborg till P4 Göteborg.

Enligt polisen är det både tillvägagångssätt och kopplingar mellan personer som gör att teorin nu är att det handlar om flera attacker bland två rivaliserande grupperingar. 

Granatattacken i söndags morse kopplas till de tidigare dåden i början av december, och ska vara ett led i en ny konflikt mellan gamla grupperingar. Även i december användes granater flera gånger i den här konflikten.

Under loppet av några dagar kastades granater mot en lägenhet i Biskopsgården och mot ett hus i Kyrkbyn. Dessutom hittades en granat apterad vid en bil i Kville.

Än så länge finns ingen misstänkt. 

– Vi väntar också svar från Nationellt Forensiskt Center när det gäller den tekniska utredningen, säger Göran Sundström. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".