Fullt utvecklad brand Myckleby
1 av 3
Fullt utvecklad brand. Foto: Mikael Berglund/Nyheter STO.
Brand i villa i Myckleby
2 av 3
Foto: Michael Berglund/NyheterSTO
Ett hus som brunnit ner totalt.
3 av 3
Villan blev totalförstörd. Foto: Michael Berglund/NyheterSTO

Villa totalförstörd på Orust

En villa som eldhärjats i Myckleby på Orust under natten har brunnit ner till grunden.

– Branden startade i ett garage eller något liknande och har sedan spridit sig till boningshuset. Som tur är så har ingen skadats men desto sämre går det för huset, det brinner rätt rejält, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

– När vi kom till platsen brann kraftigt i gaveln på carporten, så spred det sig in över villan, berättar räddningschefen Mats Gustavsson. 

Räddningstjänsten kom till branden med tre styrkor: Henån, Ellös och Svanesund. Men enplansvillan blev snabbt övertänd och gick inte att rädda. Just nu vet man inte varför det började brinna.  

- Släckningen gick bra. I carporten fanns en husvagn med gasol, men husägaren han ta bort den. Det var mycket bra jobbat, förklarar Mats Gustafsson.  

När branden startade fanns två personer i huset, de lyckades ta sig ur fastigheten med tre katter. Alla ska må bra enligt räddningstjänsten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".