Två med banderoller i protest mot fabriksflytt
1 av 3
Anna-Lena Claesson Gustavsson är en av som passade på att samla in namnpåskrifter mot den planerade flytten av kexfabriken i Kungälv. Foto: Sofia Blad/Sveriges radio
Långa köer utanför Bräckboden Kungälv
2 av 3
Långa köer utanför Bräckboden Kungälv. Foto: Mikael Berglund/NyheterSTO
Kvinna med glasögon
3 av 3
Kommunikationschefen Ulrika Sten Göteborgs kex Foto: Sofia Blad/Sveriges Radio
GÖTEBORGS KEX

Protestlistor mot fabriksflytt

Anna-Lena Claesson Gustavsson: Vi vill stötta dom som jobbar på fabriken
2:54 min

Idag är det försäljning av det lokala kexet "baddare" vid Kexfabriken i Kungälv. Samtidigt genomförs namninsamlingar till stöd för att fabriken ska få vara kvar.

I mitten av januari meddelade ägaren Orkla att man ser över en eventuell flytt av Göteborgs kex till Riga i Lettland. Det påverkar 350 arbetstillfällen.

När fabriksbutiken idag sålde sina speciella "baddare" var köerna långa. Dessutom passade fler personer på att gå runt med namninsamlingar.

 – Vi vill stötta dom som jobbar här och vi försöker påverka företagsledningen så att fabriken får vara kvar här i Kungälv, säger Anna-Lena Claesson Gustavsson.

Kommunikationschefen Ulrika Sten hade inga besked idag. 

– Vi har förstått att förslaget har väckt en del frågor och oro. Nu pågår förhandlingar, beslut kommer fattas längre fram i vår. 

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".