Double-IPA semla.
1 av 2
Foto: Peo Wenander/ SR
Annelie Andréasson har fullt upp i dag.
2 av 2
Annelie Andréasson har fullt upp i dag Foto: Peo Wenander/SR

Ölsemlan är här

"Nästa år blir det en ny variant, men alldeles säkert med öl i"
1:36 min

Fettisdagen är en högtidsdag i dag för alla ivrare av bakverket där standardvarianten bakas på vitt mjöl med vispgrädde och mandelmassa. I Majorna finns semlor med den något otippade ingrediensen öl.

– Vi bakar mycket med öl i vanliga fall, och när vi klurade på en rolig hybridsemla kändes öl som en självklar ingrediens. Jag tror absolut att vi är ensamma om semlan som innehåller öl och choklad, säger Annelie Andréasson som är bagare och konditor i Majorna.

Det är humlen och citrusen som ger smak från ölen.

– Som hantverkare är det roligt att vara kreativ och göra nåt nytt varje år. och nästa år blir det en ny variant, men alldeles säkert med öl i.

Hon uppskattar att man en dag som denna säljer en tredjedel hybridsemlor och resten klassiska.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".