En kvinna pussar en man på kinden vid en busshållplats. På marken finns ett hjärta med texten "pusshållplats".
1 av 3
Hanna Ahlstrand på Avenyföreningen ger P4 Göteborgs Hasse Andersson en puss på Alla hjärtans dag. Foto: Lyssnarbild: Linnea Olsson

Göteborgarna uppmanas att pussas vid hållplatsen

Hasse Andersson pussas vid busshållplatsen
1:39 min

Puss-hållplats istället för busshållplats är några av de knep för att sprida kärlek som Göteborgs stad satsar på i samband med alla hjärtans dag.

Göteborg satsar på aktiviteter och upplevelse på temat ett hjärtligare Göteborg i samband med alla hjärtans dag. Det blir bland annat rosa belysning vid Gothia Towers och vid vattenspelet utanför Stadsbiblioteket. På Avenyn finns pusshållplatser där den som vill kan pussas. 

– Vi ska skapa lite kärlek när vi väntar vid bussen och man kanske har någon när och kär bredvid, eller så kanske man hittar någon, säger Hanna Ahlstrand Avenyföreningen.  

Det anordnas även olika aktiviteter med fokus på kärlek, både på Göteborgs Konstmuseum, Göteborgs Konserthus och Universeum.  

I början av 2000-talet startade Göteborgs stora satsning på Julstaden och 2016 startade sedan Höststaden. För första året görs nu en satsning av Göteborg & Co och aktörer i staden under samma vecka som alla hjärtans dag, för ett hjärtligare Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".