pojke
Operationen av Williams huvud ser inte ut att bli av. Foto: Privat.

Ingen operation för William 5 år

Carl Rytterfalk: En operation är förenad med risker
2:18 min

Efter P4 Göteborgs rapportering om William, som väntat på en operation av sitt huvud i snart tre år, har föräldrarna nu fått besked om framtiden.

Vi kunde i förra veckan berätta om femårige William som i snart tre år väntat på en operation av sitt huvud. En operation som kunde ha hjälpt Williams hjärna att utvecklas. En planerad operation ställdes för snart tre år sedan in i sista stund och hans föräldrar, Carl och Linn Rytterfalk, har väntat på svar sedan dess.

Ansvariga chefsläkare vid Sahlgrenska har bett om ursäkt för de uteblivna beskeden och säger att intern misskommunikation ligger bakom.

Idag har dock William och hans föräldrar fått träffa läkare och kirurger som efter medieuppmärksamheten kallat till ett möte. Där gavs beskedet att det inte blir en operation av Williams huvud. 

– Det är ett tvådelat besked. Det ena är att okej hans hjärna utvecklas i en positiv riktning och att vattnet försvinner sakta successivt. Det andra är att han fortsättningsvis har ett stort och tungt huvud, som han har fått på grund av vattnet. Samtidigt växer resten av kroppen, och vi har fått en bra förklaring till varför de väljer att inte operera, säger Carl Rytterfalk. 

Mötet idag gav också familjen en bättre bild av den plan som Sahlgrenska har för Williams fortsatta behandling, berättar Carl vidare. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".